Crystal Jäämies "Jedi"

synt. 20.2.2017 FI19297/17

isä: Villi-Joikhu Oma Apu FI44969/14
Emä: Villi-Joikhu Salaviekas FI47845/11

  • Lonkat A/A
  • Kyynärät 0/0
  • Polvet 0/0
  • Silmät: Terveet

Lisää kuvia Jedistä Täältä

  • Pompen: TERVE polveutumisen perusteella
  • Prcd-Pra: TERVE polveutumisen perusteella
  • DM: N/N (Terve)
  • IFT122-PRA: kantaja

Jedi asuu Vantaalla

Jedi on ihmisrakas seurakoira, joka rakastaa vetoleikkejä ja lelunnoutoa omalla pihamaalla. Jedi kotiutui alunperin kerrostaloon kaupunkiin, jossa muun muassa opittiin että sisällä ei haukuta, mutta pääsi muutaman vuoden ikäisenä muuttamaan maalle Siuntioon luonnonrauhaan. Muutto oli Jedille onnenpotku, sillä vaikka kaupungissa hommat sujui hyvin, on Jedin ja hänen kanssaan kulkevan ihmisen huomattavasti mukavampi lenkkeillä, kun joka paikkaa ei tarvitsekaan pysähtyä merkkaamaan eikä vastaantulijoita ihmetellä. Omalla pihalla Jedi viihtyy vaikka aamusta iltaan, joskin melko rauhallisesti terassilla istuen ja ihmetellen.

Luonteeltaan Jedi on lempeä ja rakastava, mutta Jedi viihtyy paljon myös omissa oloissaan ja
hakeutuukin lepäämään omaan rauhaan viileisiin nurkkiin. Kuvailisin Jediä rauhalliseksi koiraksi, mutta hyvän jutun tullessa, oli se sitten lelu, leikki tai kiva ihminen, Jedi innostuu kovasti ja vaihtaa äkkiä riehakkaamman vaihteen päälle.

Jedi sopeutuu melko hyvin uusiin paikkoihin ja tilanteisiin, mutta uudet asiat kyllä jännittävät välillä. Jedi on kuitenkin kannustuksen ja namipalkan avulla valmis ylittämään
pelkonsa, oli kyse sitten portaista tai veneessä matkustamisesta.

Jedi on älykäs koira ja nopea oppimaan uusia juttuja. Uuden opettelussa auttaa myös Jedin loputon miellyttämisenhalu ja kuuliaisuus - toisinaan Jedi on vähän liian kiltti ja tottelee vaikka käsky olisikin osoitettu ihan eri huoneessa toiselle koiralle. Jedin kanssa ei olla harrastettu mitään ihmeellistä, mutta paimennusviettiä tuntuu olevan jonkun verran.

Jedi sai neljävuotiaana taloon koiraveljen, ja pojista tuli heti parhaat kaverit. Sitten taloon tuli vauva, jonka Jedi on myös hyväksynyt lempeästi osaksi laumaa, joskin muistaa kyllä vaatia ihmisiltä saman huomion minkä on ennenkin saanut.

Jedillä on oman perheen lisäksi muutama tosi tärkeä ihminen, joiden näkeminen saa Jedin hyppimään onnesta. Onnesta Jedin saa hyppimään myös mikä tahansa tyttökoira, ja
Jedi on jopa kehitellyt tyttöjä varten ihan erityisen, korvia raastavan kimeän haukun. Urosten kanssa Jedi tulee toimeen vaihtelevasti - tuttujen poikien kanssa yhteiselo sujuu rauhassa (ja niitä meillä onkin eniten lähipiirissä), mutta tuntemattomat, etenkin hihnassa, Jedi
saattaa kokea uhkana ja ahdistavana ja kääntyy puolustuskannalle.

Jedi haukkuu ulkona vain innostuessaan ja leikkiessään, mutta maukuu ja juttelee mouruten kotona sitäkin enemmän - ja se on aina ollut meidän yksi lempparijuttuja Jedissä. Lisäksi rakastetaan Jedin söpöjä ja persoonallisia taittokorvia ja tuuheaa ja pehmeää turkkia.

Jedillä on kaksi pentuetta vuodelta 2020. Lisää kuvia Jedistä (ja veljestä Ludosta) löytyy Instagramista tililtä @icemanjedi.