Kai Ken/ Kainkoira

Kainkoira on yksi Japanin alkuperäiskoirist. Kuten Japanilaiset yleensäkkin on kainkoira pidättyväinen, ei siis mikään ylivilkas riehuja, vaan hyvin omanarvon tuntoinen. Kiintyy omistajaan vahvasti, ei välttämättä välitä muista ihmisistä. Lapsista kuitenkin pitää. Kai on myös hyvin kissamainen. Kaita tulee kasvattaa rakkaudella ja sosialistaminen tulee tehdä huolella. Mikään koirapuisto koira Kai ei välttämättä ole, mutta oman perheen koirat ja ne joihin on tutustunut jo pennusta sietää hyvin. Tosin Akalin ensimmäisestä pentueesta on tullut todella avoinia koiria.

Meillä ensimmäinen Kainkoira pentueemme oli (Gekkoo No Suomi 100-pentue) tuo pentue kuitenkin rekisteröitiin Gekkoo No kenneliin, sillä Akali oli meillä sijoituksessa.

Akali sai toisen pentueen 17.10.2018, tämä on ensimmäinen minun kennelnimelle rekisteröitävä pentue Yön Hiljaiset-pentue


4.7.2019

Minulla ja yhteistyö kenneleiden kasvattajilla ei normaalisti ole tapana reagoida ikäviin kuulumisiin, joita ikävä kyllä saamme kuulla ihmisiltä, jotka meiltä pentua kysyvät.
Nämä mustamaalaamiset ja perättömän tiedon levittämiset on ollut arkipäivää, mutta nyt alkaa pinna olemaan täynnä ja haluammekin tuoda tällaisen tiedon julkiseksi. Sitä oikeasti ihmettelee mistä joku voi keksiäkkin tällaisia valheita.

**************************************
Yleensä en julkisesti tällaisista asioista kirjoittele, sivuutan ne päänpudistuksella, mutta nyt täytyy hiukan?! tuohtuneena avautua asiasta, johon olen nyt useampaan otteeseen törmännyt. Mustamaalaamiseen ja suoraan valehteluun. Itse en hyväksy tuollaista toimintaa yhtään. Otin yhteyttä muutamaan muuhun kasvattajaan, joiden kanssa teen muutenkin paljon yhteistyötä, keskustelimme pitkään tästä asiasta, jälleen kerran. Päätimme julkaista yhdessä tällaisen ”koosteen” asioista, joihin jokainen meistä on vastannut rodusta kiinnostuneille soittajille/vieraille – kuka mitenkin. Pointti on ollut kaikkien kohdalla sama,
olemme törmänneet ihmetykseen, kuinka vain yksi kasvattaja on kaikessa oikeassa/tekee ainutta oikeaa työtä rodun eteen jne, me muut emme ole yhtään mitään, toimimme väärin – lista on loputon. Nyt avataan ihan julkisesti tätä listaa. Toivon syvästi, että tämä teksti tavoittaa kyseisen ihmisen, joka ystävällisesti ottaa peilin käteensä ja tuijottaa sitä hetken, kaivaa viimeisetkin ihmisyyden rippeensä ja ryhdistäytyy. Soittaa vaikka jatkossa suoraan meille kaikille, jos on jotain kysyttävää/sanottavaa, mielellään keskustelemme asioista, niin kuin teemme jo nyt tällä kasvattajaporukalla. Jaamme kaiken tiedon ja taidon yhdessä. Numerot löytyvät kotisivujen Yhteystiedot osiosta.
**************

Saan suht usein yhteydenottoja eri viestimien kautta, kyselyjä Kainkoirista rotuna, meidän koirista ja pentuesuunnitelmistamme. Kerron aina avoimesti kaikesta tiedossani olevista asioista, koskien kaikkia noita edellä mainittuja asioita. Myös vioista ja ongelmista tietysti, koskaan kukaan ihminen tai koira ei ole täydellinen.

Nyt viimeisimmät ”oudot” kysymykset koskevat jalostustyötäni.


  • Jalostatko sinä vain punaista väriä? (Osoitettu Kati/Rangerin kennel)
En. En todellakaan. Jos näin tekisi - alkaisi musta väri Kainkoirasta katoamaan kokonaan ja näin ollen meillä olisi vain punaisia koiria ilman brindleä.
  • Miksi sinulla on vain punaisia pentuja nyt? (Osoitettu Kati/Rangerin kennel)
Ei mullaole. Edellisessä - ensimmäisessä pentueessani - oli kaikki kurotoria eli ”niitä mustia”, tässä toisessa pentueessa on ehkä yksi Akatora (punainen) yksi kurotora ja kolme chutoraa (niitä välivärisiä). Vahva väri ja raidoitus tulee vanhemmista, jotka molemmat sattuvat olemaan chutoria sekä molempien takana löytyy punaisia koiria.
Ja oikeasti - mitä väliä?
  • Onko pentusi värivirheellisiä, kun niillä on valkoiset läntit rinnassa? (Osoitettu Kati/Rangerin kennel)

Eivät ole. Hieman valkoista sallitaan rungossa, joka usein sijaitseekin rinnassa. Jos länttejä on useita - on kyseessä virhe.

  • Miksi käytät sairaita koiriajalostukseen? (Osoitettu kaikki kasvattajat)

Anteeksi mitä??? Olen TODELLA tarkka terveysasioissa ja on suorastaan hävytöntä tulla

väittämään minun käyttävän sairaita! (Tästä olen eniten tuohtunut.)


  • Onko totta, että kaikki koirasi ovat hermorakenteeltaan heikkoja eivätkä kykene elämään normaalisti? (Osoitettu kaikki kasvattajat)
No ei todellakaan ole totta. Olet tervetullut tutustumaan koiriini, milloin vain, varmasti myös kasvattieni omistajat voivat kertoa sinulle kokemuksistaan koiriensa kanssa. Jos joku vetää johtopäätöksiään koirien esim. näyttelykäyttäytymiseen näkemättä koiraa normaalielämässä, tai väittää ettei koiralle ole luontevaa olla ujo/tottumaton tai mitä tahansa =valehtelee.

Ja tuo hermorakenne sana, sen käyttö tilanteissa, joihin se ei kuulu - on jo huvittavaa.

Oma taustani palvelus- ja työkoirien kanssa on opettanut paljon, kuinka ja missä koiria

tulkitaan ja mikä on ihan oikeasti hermorakenne ja mikä vaan muuta.

  • Onko totta, että saat Japanista vain pahnanpohjimmaiset pennut, joita edes japanilaiset eivät huoli? (Osoitettu kaikki kasvattajat)
No ei todellakaan ole! Parhaillaan olen saanut pitkät liudat videoita niinä viikkoina, jolloin on aika valita pentu, kolmesta pelkästään omasta tuonnistani olen saanut valita pentuni ensimmäisenä. Kasvattajat, joilta pennut ovat tulleet, ovat kunnollisia kasvattajia, jotka eivät myy koiria esim lemmikkikauppojen ikkunoissa, niin kuin ikävä kyllä useat kasvattajat Japanissa vielä tekevät. Jopa Kainkoirissa. Jopa ”ne arvostetut kasvattajat” joista olen kuullut puhuttavan. Ja toisekseen, on todella loukkaavaa Mr Shigeru Katoa kohtaan kertoa tuollaista.

Hän on Japanissa tukihenkilöni, toimii kaikkien nihonken rotujen parissa arvostettuna asiantuntija henkilönä. Hän on Japanin Kennelliiton lisensoima tuonti henkilö, valtion palkkaama metsästäjä (mm. villisiat), tulkki, yrittäjä.

Hän on myös monien kasvattajien tuki- ja yhteistyöhenkilö. Hänet on kutsuttu pitämään

puheita eri rotujen vuosijuhliin ja tuomarikoulutuksiin jne. On äärimmäisen loukkaavaa epäillä tällaisen henkilön ammattitaitoa/kontakteja pentuja hakiessa.

  • Onko totta, että koiraasi on keinosiemennetty sen heikkojen polvien takia? Ja onko sama koira syönyt kipulääkettä koko elämänsä koska sen netistä poimitut polvikuvat on näytetty jollekin eläinlääkärille ja hän oli sitä mieltä että ne on rikki? (Osoitettu Kati/Rangerin kennel koskien narttua, joka oli tuolloin Mirka/Gekkoo No kennel omistama)
Ei, jokainen narttuni on kasvattajahistorian alusta asti (1993 alkaen) astutettu luonnollisesti. Koira, jonka polvista tässä luultavasti on kyse, on edesmennyt Maya, jolla oli 0 polvet ja puoli vuotiaana repi toisen jalkansa metsässä kallion koloon, joka leikattiin, tutkittiin ennen ja jälkeen kahden eri ortopedin voimin ja todettiin sen olevan tapaturma, JOTA SE OLIKIN.
Se miksei se syönyt lääkkeitä? SE EI TARVINNUT koska se ei ollut kipeä!

Kuinka paljon joku voi nähdä vaivaa turhan takia, yrittämällä sabotoida toisten ihmisten elämiä? Nyt riittää, oikeasti.

  • Miksi dna testaat koirasi, kun se on aivan turhaa tällä rodulla? Ylipäätään yli tutkitko koiriasi? (Osoitettu kaikki kasvattajat)

Onko? Onko tutkimukset turhia? Se testipaketti maksaa noin 100€/koira, jos sillä pystyn näkemään esimerkiksi PRA silmäsairauden, joka on tuskallinen koiralle, etten ahingossakaan
yhdistä kahta kantajaa yhteen (= syntyy kantajia sekä sairaita) on se minulle jo melkein lottovoitto. Jokainen kasvattini dna testataan minun toimestani, ennen meiltä lähtöään. Maksan jokaisen kasvattini viralliset terveystutkimukset (silmät, sydän, polvet, kyynäret, lonkat). Koirien terveys on minulle tärkein asia. KUKA voi nykysairauksien ja niiden tutkimisen mahdollistavan teknologian aikana syyttää ketään ylitutkimisesta?! Ja näillä pentu

hinnoilla mitä koirat nykypäivänä maksavat, sen pitäisi todellakin olla jokaiselle kasvattajalle mahdollista.
  • Miksi jenkeistä on tuotu vuoden ikäinen narttu tänne eläkkeelle, joka on jo pennutettu Jenkeissä ennen tuota ikää – hylätty sieltä jalostuksesta sen jälkeen, ja tänne tulon ehtona oli sterkkaus – nyt se koira on täällä jalostuskäytössä? (Osoitettu Juho+Riina/Jikino Kensha kennel + Mirka/Gekkoo No kennel)

Anteeksi mitä???

Jenkeistä on tuotu täsmälleen kaksi narttua Suomeen; Ife 4kk iässä ollen Suomen ensimmäinen rodun edustaja (vuonna 2009) sekä Kae 1v1kk iässä tullen todellakin
jalostuskoiraksi, eikä sillä todellakaan ole USA:ssa pentuetta! (Uskomaton valhe!)

************************************

Tällaisiinpuheluihin vastaamme välillä. Oikeasti. Ja listaa voisi jatkaa loputtomiin, tässä eilisen puhelun sisältöä...Olemme ihan väsyneitä tällaiseen. Nyt oikeasti riittää. Syytökset ovat välillä sitä luokkaa että ne menisi melkeinpä jo kunnianloukkauksen puolelle.

Joillakin ihmisillä on valtava tarve korostaa omaa hyvyyttään, unohtaa näppärästi omien
koiriensa sairaudet, tekemiset jne. Kaunistella totuuksia pelkkien valheiden avulla.

Emme aidosti ymmärrä tällaista. Halusimme nyt tuoda jo edes osan näistä ihan julkisesti näkyviin, koska kuulemme tällaista ihan jatkuvasti. Ja vilpittömästi; täysin syyttä suotta.

Meillä on upea rotu käsissämme, joskin vielä harvalukuinen Suomessa – vaalikaamme sitä yhdessä, luodaan sille upea pohja tänne, jotta se säilyy meillä ja maailmalla. Emme kuitenkaan itse ole täällä ikuisesti, joten jätetään
sitten jälkeemme jotain arvokasta, arvostettua ja hienoa.

Kati Kraemer / Rangerin kennel – https://www.rangerinkennel.fi/


Mirka Mertanen / Kennel Gekkoo No - https://gekkoono.weebly.com/

Kati Tverin / Kennel Crystal - https://www.kennelcrystal.com/

Riina & Juho Haapakallio / Kennel Jikino Kenska - http://www.kenneljikinokensha.com/