Kuvat: Kenneth Tverin

Villi-Joikhu Salaviekas "Lulu"

Lulusta lisää kuvia löytyy täältä
Lulu on hieman piloille hemmoteltu "kakara" oikea riiviö, samalla kuitenkin oikea kullannuppu.
Pentuna Lulu oli todella ahne, nuorena neitinä piti linjoista kiinni, nyt aikuisena taas ruoka maittaa, joudutaan säännöstelemään neidin syömistä, ettei pääsen liikaa lihomaan. Lulu on oikea sylivauva rakastaa kun häntä rapsuttaa vatsasta, haluaa aina mamin kainaloon. Ulkona Lulu rakastaa olla, leikkii mielellään, ei kyllästy lumipallojen perässä juoksemiseen. Metsässä tykkää juosta, kun saa olla vapaana. Lulu on myös hieman mustasukkainen, tunkee aina väliin jos Juno leikkii jonkun toisen kanssa. Lululla on myös paljon asiaa, pitää aina kertoa mammalle kaikki mitä päivän aikana on tapahtunut. Ääni skaala on myös aika laaja, mouruamisesta haukkuun. Leikkiessä pitää aina urista. Kaikki meille tulevat vieraat koirat joutuvat ensin alistumaan tytölle, sen jälkeen ollaankin ylimmät ystävät. Lulu leikkii mielellään ja on hyvin seurallinen. Lulu ei mene uusiin tilanteisiin yhtä rohkeasti, välillä kuitenkin yllättää . Nuorena pelkäsi kovasti lapsia, mutta nyt on huomannut ettei ne lapset niin pelottavia olekkaan. Lulu vaatii kovasti huomiota ja aktiviteettejä on huomasti terävämpi kuin Juno, älyä tältä tytöltä löytyy.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lulu on PEVISA tutkittu 20.10.2012

Kyynärnivel: 0/0
Lonkkanivel: B/B
Polvilumpiolux.med.: 0/0
Silmätutkimus: Terveet 2016

Prcd-PRA: A (terve, 2012)
Geenitestattu terveeksi Pompentaudista (2013)
DM -geenitesti N/DM (Kantaja)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Arvostelut

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Katselmus 27.4.2013
Tuomari Tarja Lackman

Keskikokoinen, hieman lyhytrunkoinen, kevytrakenteinen narttu. Toivoisin parempia takakulmauksia. Kaunisilmeinen pää. Kaunis ylälinja. Lyhyt lanne. Liikkuu lyhyellä askeleella. Käyttäytyy hermostuneesti kehässä.
Liikkeen esittämistä voisi harjoitella.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tuomarinkartano 16.6.2012
tuomati:Paula Rekiranta

Hyvätyyppinen nuori narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Kevyt pää. Kapea kuono-osa. Silmät voisivat olla tummemmat ja korvat hieman pienemmät. Hyvä kaula. Niukat mutta tasapainoiset kulmaukset. Hieman lyhyt ja jäykkä lantio. Hieman pehmeä karva. Liikkeiden tulee vakiintua.
JUN/H