KENNEL CRYSTAL

Olemme pieni kotikennel Vantaalla aivan Ruskeasannan kupeessa, parisataa metriä Tuusulantieltä, Vantaan ja Tuusulan rajan tuntumassa.

Koiria olemme kasvattaneet jo vuodesta 1984, jolloin saimme kennelnimen. Varsinaisesti kasvatus meillä alkoi Bichon Frise- rodulla, Saimme ansioituneesta kasvatuksesta Vuolasvirtapalkinnon 1990.

80 luvun alussa meillä oli kaksi lapinkoiraa Peski Lennu ja Ressu, Lennu sai yhdet pennut.

Bichonien kasvatuksen lopetimme, sillä kotona alkoi olla vain eläkeläisiä, eikä meillä ollut halua heistä luopua. Viimeisimpänä minulla oli kotona Bichon poika Crystal Ray de Valle (Dixi).
Dixin jätettyä meidät 15 vuoden iässä, olimme muutaman vuoden ilman koiraa. Etsimme uutta rotua, päädyimme viimein suomenlapinkoiraan, sillä meillä oli rodusta vain positiivisia muistoja.

Hankimme 2010 ensimmäisen paimensukuisen tyttömme Villi-Joikhu Makea Mussukka (Juno) ja 2011 Villi-Joikhu Salaviekas (Lulu), näin meillä on nyt kaksi paimensukuisia suomenlapinkoiria. Kaksi aivan ihastuttavaa tyttöstä, luonteiltaan kuin yö ja päivä, silti ihania persoonia kumpikin.
Toivomme että kaikki menee hyvin ja tytöt säilyvät terveinä, jotta voimme aloitella tämän ihastuttavan rodun kasvatuksen.

Kennelimme koirat ovat perheenjäseniä, eivät tarhakoiria. Vaikka meidän koirat ovat paljon ulkona aidatulla takapihalla ja lenkeillä, ei heitä koskaan jätetä ulos jos olemme poissa, yöt koiramme ovat aina sisällä ja valitettavasti nukkuvat sängyssämme, kunnes tulee kuuma.
Sisällä koirat saavat liikkua vapaasti missä haluavat.