CRYSTAL Kennel

Olemme pieni kotikennel Vantaalla aivan Ruskeasannan kupeessa, parisataa metriä Tuusulantieltä, Vantaan ja Tuusulan rajan tuntumassa.

Hankimme 2010 ensimmäisen paimensukuisen tyttömme Villi-Joikhu Makea Mussukka (Juno) ja 2011 Villi-Joikhu Salaviekas (Lulu), näin meillä on nyt kaksi paimensukuisia suomenlapinkoiria. Kaksi aivan ihastuttavaa tyttöstä, luonteiltaan kuin yö ja päivä, silti ihania persoonia kumpikin.

Juno ja Lulu ovatkin kennelimme kantanartut. Minulla on ollut onnea kun ole saanut näin mahtavat tytöt kasvatustyöni alkuun.


Kennelimme koirat ovat perheenjäseniä, eivät tarhakoiria. Vaikka meidän koirat ovat paljon ulkona aidatulla takapihalla ja lenkeillä, ei heitä koskaan jätetä ulos jos olemme poissa, yöt koiramme ovat aina sisällä ja valitettavasti nukkuvat sängyssämme, kunnes tulee kuuma.
Sisällä koirat saavat liikkua vapaasti missä haluavat.

Kasvattajana minä haluan olla osana säilyttämässä tätä ihastuttavaa paimensukuista linjaa. Tärkeitä kriteetejä minulla on koirien terveys ja luonne. Ulkomuotoakaan ei kuitenkaan tule unohtaa, myönnän olevani pää friikki ja tärkeä minulle on terveen rakenteen lisäksi myös kaunis pää ja ilme. Kun suunnittelen pentueita katson tarkkaan ettei parilla ole samoja puutteita, myös luonteiden pitää natsata yhteen. Jokainen pentueeni on tarkoin harkittu ja sellainen josta voisin itselleni myös pennun ottaa. Tavoitteeni onkin jokaisesta pentueesta sijoittaa narttu. Toivon että kaikki kasvattini terveystarkastettaisi mahdollisimman laajasti ja jos kaikki on ok, toivon myös että mahdollisimman moni kasvattini jatkaisi sukua ja näin antaisi omat geeninsä jatkoon.